Vill du bli kund eller veta mer?
0771-545 000
Nyhet

Designutmaning för snillrika 4:e klassare!

Anna-Lena Elmeklo
För andra året i rad bjuds 4:e klassare från Göteborgsregionens skolor in till en designutmaning på Universeum. Veolia Recycling är arrangör tillsammans med Universeum och Tekniska Samfundet.

Designutmaningen 2018 för årskurs 4 handlar om hållbara och innovativa lösningar som får människor att ändra sitt beteende och börja panta sin plast. Uppdraget är att designa framtidens smarta plastpant! 

En stor del av plasten människan slänger, hamnar till slut i naturen. Studier visar att drygt 60 procent av all plast som har producerats, har kastats och ansamlats i haven, i sjöarna, i skogarna och på fälten. Om vi inte förändrar vårt beteende kan haven i framtiden innehålla mer plast än fisk. Vi behöver tillsammans komma på en lösning på plastberget!

Uppdraget

Ta fram en idé, designa och konstruera en prototyp av en framtida smart plastpantstation som skall vara rolig och inspirerande. Den skall locka samt inbjuda till att vilja sortera både hård- och mjukplast. Målgruppen är Universeums besökare. Stationen skall informera besökarna om varför, hur och vad de skall göra. Design, färg, form och material är valfritt.

 

Mer information och anmälan finns på Tekniska samfundets hemsida.

Sista anmälningsdag 16 december.

 

Vid frågor kontakta Karin Örnborg, pedagog, karin.ornborg@universeum.se