Vill du bli kund eller veta mer?
0771-545 000
Nyhet

Tre vinnare är korade i Tekniktävlingen!

Anna-Lena Elmeklo
Tre vinnare är korade i Tekniktävlingen! Knappekulleskolan, Böskolan och Ebba Petterssons privatskola. Grattis! De vinnande bidragen var smarta, roliga, innovativa och tog Universeum ännu ett steg närmare en kreativa källsorteringsbehållare.

Över 700 elever i årskurs 4 har klurat, ritat, modellerat och berättat sin lösning för en smart, innovativ och rolig sopsortering. Uppdraget var att få Universeums gäster att sopsortera mera och få bättre förståelse för miljö och hållbarhet. Prisutdelningen ägde rum på Universeum under fredagen den 3 mars.

- Den uppfinningsrikedom och kreativitet som klasserna visat upp är helt fantastisk! Det var inte lätt att utse en vinnare bland alla fenomenala bidrag som kommit in, säger Sebastian Wessman, VD på Veolia Recycling Solutions och prisutdelare.

Teknikutmaningen är ett samarbete mellan Veolia Recycling Solutions, Universeum och Tekniska Samfundet och syftar till att stimulera teknikintresset i grundskolan kopplat till Sveriges miljömål och FN:s globala hållbarhetsmål.

Bildspel med samtliga modeller

Juryn bestod av:
Pelle Jansson, Hållbarhets- och inköpschef på Platzer Fastigheter AB
Dorotea Blank, projektledare på Tekniska Samfundet Hans Eriksson, Tekniska Samfundet
Sebastian Wessman, VD på Veolia Recycling Solutions 
Anna-Lena E. Elmeklo, kommunikationsansvarig på Veolia Recycling Solutions