Vi köper, återvinner och säljer både järn- och metallskrot, primärmetaller och färdiga legeringar. Så vare sig du vill tjäna pengar på ditt skrot eller köpa material till ett bra pris, kan vi hjälpa dig.

Vi har lång erfarenhet av såväl nationell som internationell handel och en stark position på marknaden. Det gör oss till en av de ledande aktörerna inom järn- och metallåtervinning i Norden. 

Återvinn och sälj järn och metall

Vi hjälper dig att återvinna och sälja ditt skrot oavsett typ och volym. Mindre volymer av järn- och metallskrot lämnar du till någon av våra anläggningar där vi återvinner dem. Med återvinningen gör vi betydande energibesparingar tillsammans. Åtta ton återvunnen skrot motsvarar cirka 30 000 kilowattimmar, vilket i sin tur motsvarar energiförbrukningen per år i en normalstor villa.

Har du större, återkommande volymer går vi tillsammans med dig igenom din hantering och de olika skrotkvaliteterna för att hitta en passande återvinningslösning. Med vår mångåriga erfarenhet och breda kompetens kring skrothantering ser vi till att du får den information, den utrustning och de instruktioner som behövs för att kunna sortera på rätt sätt.

Vi är verksleverantörer med skrotleveranser direkt till stålverk i både Sverige och andra länder. Därför kan vi se till att du får rätt betalt för ditt material, oavsett om det gäller mindre, enstaka partier eller större, återkommande volymer. Vi ser också till att du alltid får en anpassad redovisning och kontinuerlig rapportering av både volymer och kostnader. Statistiken fungerar som underlag för att vi ska kunna förbättra hanteringen – såväl ekonomiskt som återvinningsmässigt.

Köp järn och metall

Vill du köpa järn och metall tar vi fram rätt produkt till ett bra pris. Oavsett vilka behov du har vad det gäller kvalitet och volymer kan vi med vår kunskap och erfarenhet försörja dig med material på dina villkor. Sedan mer än tio år tillbaka är vi verksleverantörer och säljer material direkt till många svenska och utländska stål- och smältverk och gjuterier. Som kund får du en egen kontaktperson och supporten är aldrig längre än ett telefonsamtal eller ett klick bort.

Vi jobbar hela tiden med att utveckla våra tjänster, för att samarbetet med dig som kund ska fungera ännu bättre och för att minska våra gemensamma kostnader och vår miljöpåverkan. Vi håller en modern transportflotta och arbetar med att förbättra logistiken för att minimera onödiga transporter. Vi undersöker också nya transportalternativ, såsom exempelvis järnväg.

 

För mer information, hör av dig till:

Jan Hovelius
Regionchef
jan.hovelius@veolia.com
072-740 55 41